Homekoirat

Homekoirat Herttanen ja Bambi sekä Sari ja Timo

Herttanen on labradorinnoutajan narttu. Hänen nenätyö-koulutus on aloitettu 7 viikon ikäisenä kanttareilla (keltavahveroilla) ja tryffelillä. ) 9 viikkoisena hän siirtyi kenttätyöhön ja löysi ensimmäisen kanttarellinsa. Koira oppii ja muistaa parhaiten herkistysvaiheessa. Herttanen ja hänen 2 ohjaajaa olivat Pohjoissavon opiston eläinkoulutuskoulun puolen vuoden mittaisella homekoiran nenätyön ja koiran opetuksen perusteet. Koulutukseen käytettävät rakennusterveysdirektiivin homeen löytyvät hometietoa sivulta https://home-koira.fi/hometieto/

Lahjomaton Herttanen löytää homeen Bambino seuraa etsintää
Herttanen löytää homeen ja Bambino seuraa

 

 

 

 

 

 

 

Bambina on myös aloittanut nenätyöharjoitukset 9 viikkoisena. Bambi on Labrador käyttölinjainen narttu. Naaraat ovat hieman sitkeämpiä ja vähemmän häiriöherkkiä töissä kuin urokset. Kuvassa on Bambin hajuerottelu-harjoituksia uusilla rakennusterveysdirektiivin homeiden aidoilla kasvustoilla.

Bambi homekoira harjoittelee homeen hajua ja sen etsimistä
Bambi homekoira harjoittelee homeen hajuja

 

 

 

 

 

 

Sari on Maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja ratsastuksen opettaja. Hänellä on koko elämän mittainen ura eri eläinten tai niiden hyvinvoinnin parissa. Sari oli valtionhallinnossa eläinten hyvinvoinnista vastaava ylitarkastaja.

Timo on mittaustekniikan diplomi-insinööri ja kosteuskartoittaja. Hänellä koko pitkän uransa aikainen kokemus erilaisten asioiden mittaamisesta. Timo yhdistää homekoiratietoa tekniseen mittaamiseen sisäilman laadun arvioimiseksi. Timolla on myös  kokemusta kosteuskartoitus mittaamisen lisäksi rakennusfysiikan sekä reaaliaikaisesta IOT mittaamisesta tarkasti. Timo tekee mittalaitteita IV-konserneille ja kouluhin.

Olemme kummatkin mukana Sisäilmayhdistyksen Sisäilmaseminaareissa ja Sisäilmapajassa

Teemme tutkimuksia ja mittalaitteita mm. IV-yrityksiin, yliopistolle sekä homekouluihin.

Timolla on Vaisalan tarkkuus-mittaustekniikan koulutukset.

Kosteuskartoittaja, todistus

Kosteuskartoittaja Todistus VAAO Timo Maaranen
Kosteuskartoittaja Todistus Timo Maaranen