Ilmanvaihdon parantaminen jälkiasennusilmanvaihdolla

Kesäalennus -10 %. Jälkiasennus on nopea tapa parantaa Ilmanvaihto-ongelma yhdessä rakennuksen tiivitämisen kanssa ja saada lisää raikasta ulkoilmaa. Uudet korvausilmaventtiilit ja jälkiasennus tuloilmalaitteet ovat vedottomia ja energia tehokkaita. Niissä on myös suodattimet ulkoilman epäpuhatuksia vastaan.

Aurinkotoimiset Solarvent löytyy täältä http://home-koira.fi/solarventi/

SÄHKÖTOIMISET Ilman lämmitys suodatus ja vedoton toiminta -38 C

  • Mobair 2020     440 €,
  • Mobair 2030S   228 €

SÄHKÖTOIMISET Lämmön talteenotolla

  • Mobair 2080    629 €

Hinnat sis. lainattavan reikäporan läpiviennin tekoon 2 viikon laina

Aina tulisi poista ja korvat uudella homeiset rakenteet, mutta aina se ei ole mahdollista. Ongelmana homeen sijaan voi olla myös VOC, partikkelit tai allegisoivat aineet.

Hyvä video Mobairin hyödyistä ja toimintaperiaatteesta

ASIAKAS TARINA ILMANVAIHDON PARANTAMINEN JA KORJAUS RINTAMAMIESTALOSSA

Espoon Nuuksiossa asennettiin vanhaan rintamamiestaloon tuloilma. Talossa ei ollut tuloilmaa erikseen, vaan se tuli rakenteiden läpi, mikä tekee ilmasta rakennetunkkaista. Talossa oli ilmalämpöpumppulämmitys, joten am kiersi hyvin sisällä. Vessaan ja pesuhuoneeseen oli asennettu suota poistoputket remontissa. Tähän taloon sopi mainiosti vedoton Mobair 2030S, joka sekoittaa osan ilmasta ulkoa sekä sisältä ja sekoittaa vielä ilman katossa poistaen lämpöeron kerrostuman. Raikas ilma sijoitettiin olohuoneeseen kauas poistoputkista, joten raikas ilma virtaa läpi huoneiston. -Erkki M.-

Mobair 2030S raikastaa umpitalon Home VOC Oy
Mobair 2030S raikastaa umpitalon Home VOC Oy
Mobair 2030S raikastaa umpitalon Home VOC Oy
Mobair 2030S raikastaa umpitalon Home VOC Oy

 

 

 

Mallisto jälkiasennusilmavaihto

Kaikki mallit ovat itse asennettavissa ja niissä on pienjännitesyöttö, mikä ei tarvitse sähkömiestä.

Katso älykkyys ja mahdollinen energian säästö valmistajan sivuilta   Mobair

Mitsubishi Lossnay VL-100U5-E

Ilmanvaihto-ongelma Mitsubishi jälkiasennus-ilmanvaihto VL-100U5-E Home VOC Oy
Ilmanvaihto-ongelma Mitsubishi jälkiasennus-ilmanvaihto VL-100U5-E Scanoffice PAINA Kuvasta!

’Ilmanvaihto, kuten se puhekielessä käsitetään, jakaantuu kahteen eri tyyppiin: koneelliseen ilmanvaihtoon ja poistoilmanvaihtoon. Koneellinen ilmanvaihto toimii tulo- ja poistokanavistoin varustetulla ilmanvaihtokoneella. Poistoilmanvaihdossa sen sijaan on vain poistokanavat ja korvausilma otetaan seinän läpi suoraan sisätiloihin. Poistoilmanvaihto on jaettavissa edelleen kahteen eri tyyppiin: koneelliseen – ja ns. luonnolliseen poistoilmanvaihtoon. Koneellisessa poistoilmanvaihdossa huoneistoon luodaan stabiili alipaine koneellisesti ja se on useimmiten käyttäjän operoitavissa. Luonnollisen poistoilmanvaihdon toiminta perustuu puolestaan painovoimaiseen poistoilmanvaihtoon.

Oli kyseessä mikä tahansa edellä mainituista ilmanvaihtotyypeistä, tulisi varmistua, että tilasta poistettavan ilmamäärän tilalle tuotetaan riittävästi suodatettua ja raikasta ilmaa. Liiallisen alipaineen myötä hallitsemattomien rakennevuotojen mukana tilaan virtaavat toksiinit ja radon pilaavat sisäilman. Hyvä sisäilma on happirikasta ja suodatettua, tilaan hallitusti johdettua ilmaa.

Raikasta ilmaa kotiisi saat helposti huonekohtaisella ilmanvaihtolaitteella, joka on helppo myös jälkiasentaa asuntoosi tai työpaikallesi. Laite on myös energiaystävällinen, koska lämmität jopa 80 % tuloilmasta poistoilman lämmöllä. Älä tuuleta ikkunan kautta, tuuletat silloin kukkarollasi. Nauti raikkaasta ilmasta ja pienennä samalla lämmityskustannuksiasi. Ilmanvaihtolaite sopii käytettäväksi lähes kaikkiin tiloihin joissa on puutteellinen ilmanvaihto. Raikas sisäilma on perusta virkeydelle ja hyvinvoinnille!’

Hyvä ilmanvaihto edistää myös terveyttä -> Ilmanvaihto-ongelma kuntoon jälkiasennuksella

Poistoilmanvaihdolla varustetuissa tiloissa oleskeleville henkilöille suodatettu korvausilma on yksi tärkeimmistä edellytyksistä. Mikäli asunnossa on virtauspinta-alaltaan riittämätön tai rajoitettu korvausilmakanavisto, on myös rakennevaurioiden riski suuri. Tästä johtuen jokaisesta poistoilmanvaihdolla varustetusta huoneistosta tulee löytyä korvausilmakanava erityisesti asuinkäytössä olevista huoneista.

Hinnasto löytyy täältä Hinta

Lisää liiasta kosteudesta ja rakennusfysiikasta paina tästä