Tietoa

Sivulla on tietoa rakennusfysiikasta, sisäilmaongelmista, analysointimenetelmistä sekä homekoira menetelmästä.

Timo on kosteuskartoittaja ja mittaustekniikan DI. Sari (MMM) on koirien pääkouluttuja. Teemme etsinnät pääsääntöisesti yhdessä, mikä lisää tietoa. Olemme mukana puolueettoman sisäilmayhdistys Ry:n seminaareissa. Klikkaa sisäilmayhdistyksen sivut!

Homekoirien koulutus ja osaaminen

Herttanen homekoira merkitä
Herttanen löytää homeesi homekoira merkitä Home VOC

Herttanen on vajaa 3 vuotta vanha labradorinnoutajan narttu. Hänen nenätyö-koulutus on aloitettu 7 viikon ikäisenä kanttareilla (keltavahveroilla) ja tryffelillä. ) 9 viikkoisena hän siirtyi kenttätyöhön ja löysi ensimmäisen kanttarellinsa. Koira oppii ja muistaa parhaiten herkistysvaiheessa. Herttanen ja hänen 2 ohjaajaa olivat Pohjoissavon opiston eläinkoulutuskoulun puolen vuoden mittaisella homekoiran nenätyön ja koiran opetuksen perusteet. Koulutusta on opetettujatkettu Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen kasvattamia kosteusvaurioindikaattoreita (ns. asumisterveysasetus 545/2015 ja sen soveltamisohje 2016). Tässä raportissa home kattaa myös sädesienet, jotka ovat bakteereja. Koirat on opetettu ilmaisemaan ns. ”rakenne-home-indikaattorin hajun”. Ohessa on kuvia näitä homesienistä.

Homekasvusto | koulutus | Tietoa
Tietoa aito homekasvusto koulutukseen
rakenne-laho-home-2 | homekoira | koulutus | Tietoa
rakenne-laho-home-2 | homekoira | koulutus
rakenne-laho-home-3 | homekoira | koulutus
rakenne-laho-home-3 | homekoira | koulutus

Tietoa löytyy paljon artikkeleista, mihin on linkki tässä sekä sivujen alaosien Twitter & Facebook postauksista.

Tunnista oireet

Homevaurioiden aiheuttamat terveyshaitat

Homevauriot voivat aiheuttaa terveyshaittoja iästä ja terveydentilasta riippumatta. Oireet saattavat ilmaantua toisille jo lyhyen altistumisen jälkeen, kun taas toiset eivät saa oireita lainkaan. Yleensä oireilu helpottaa, kun poistutaan tilasta, jossa ongelmia on. Toisaalta oireet palaavat takaisin, kun tilaan palataan.

Yleisimmät terveyshaitat ovat:

  • yleisoireita (esim. poikkeuksellinen päänsärky, väsymys, lievä lämpöily, pahoinvointi, nivelsärky ja huimaus).
  • ärsytysoireita (esim. nenän tukkoisuus, nuha, kurkun karheus, kurkkukipu, äänen käheys, limannousu keuhkoista, pitkittynyt yskä, yöllinen yskä, nielun ärsytys, hengenahdistus, hengityksen vinkuna, silmäoireet, silmän sidekalvon infektiot ja iho-oireet).
  • pitkittyneitä infektioita (esim. flunssat sekä poskiontelon- ja keuhkoputkentulehdukset) ja
  • joskus myös hengityssairauksia (esim. astma, allerginen nuha ja homepölykeuhko).

www.hengitysliitto.fi

Kotitalousvähennyksen tietoa

Verottajan tulkinta on että homekoiratyöstä saa kotitalousvähennyksen! Homekoiratutkimuksesta, jos tutkimus johtaa toimenpiteisiin ja tutkimuksen hinta on vähäinen suhteessa korjaustoimenpiteisiin. Talotarkastus ei ole verottajan mukaan luokiteltu kotitalousvähennyksen piiriin vuonna 2017.

KUNTOTARKASTUS EI TAKAA ASUNNON VIRHEETTÖMYYTTÄ @KILPAILU JA KULUTTAJAVIRASTO

Herttanen hoitaa homeesi ei vastusta teknisiä kuntotarkastuksia, mutta paljon tulee vastaan huonosti tehtyjä tutkimuksia ja silti talosta löytyy nenälläni hometta. Isäntä osaa vielä viimeistellä porareikä-, paine-mittauksella tai näytteenotolla nuuskintani.

”Kuntotarkastus ei takaa asunnon virheettömyyttä
Jos kohdetta myydään maininnalla ”Kuntotarkastettu”, se ei tarkoita samaa kuin ”Virheetön”. Tavanomainen kuntotarkastus ei takaa sitä, ettei talossa jälkeenpäin löydy piileviä virheitä.
Kuntotarkastus ei yleensä tuo esiin rakennuksen piileviä virheitä. Niistä vastaa myyjä, vaikka kuntotarkastus olisi tehty” @kkv_uutiset

https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/asuntokauppa/kuntotarkastus/

Terveellinen hengittävä ja tiivis perinnerakentamisen tietoa

Home VOC:n yhteystyökumppanilla on 20 vuoden kokemus tiivistä ja energiatehokkaasta hengittävästä perinnerakentamisesta. Heillä on saksalain sertifikaatti rakennetöihin, mikä vaaditaan Saksassa. Hengittävällä tekniikalla päästetään kosteus haluttuun suuntaan, mutta estetään se vaaralliseen suuntaa. Klikka Keikyrakenteen kotisivuille!

IOT online valvonta lisäilman laadulle (Innear Air Quality) tehdään laadukkailla antureilla ja huokealla IOT tekniikalla. Järjestelmän hälutyksineen toimittaa Datasense OY (klikkaa)!