Tietoa

Tietoa meistä ja koulutus!

Herttanen on ylin

SONY DSC

 

Koulutus

Koiriemme koulutus on aloitettu kahdeksan viikon ikäisenä. Koiriemme kouluttamisessa käytetään yleisesti viranomaiskäytössäkin olevaa positiivista vahvistamista. Mm. tullin koirat on opetettu samalla menetelmällä. Koiramme kävivät aluksi peruskoulutuksen missä ne koulutettiin tunnistamaan kitiinin haju. Kitiiniä löytyy kaikista homeista. Ilmaisun vahvistaminen tehtiin rinnakkain. Pohjois-Savon Opisto koulutti Herttasen nenätyön ja homeen hajun perusteisiin viiden kuukauden mittaisella kurssilla. Tämän jälkeen koirat koulutettiin löytämään yleisimmät ja vaarallisimmat homeet ja bakteerit THL:n homekantojen avulla (Käytetyt homekannat ovat Asumisterveysasetus 545/2015 ja sen soveltamisohje 2016 mukaisia). Ne ovat indikaattoreita hometaloista. Koulutuksessa on myös otettu huomioon sairaaloiden altistumistutkimuksia. Koirat harjoittelevat THL hajunäytteiden kanssa viikoittain.

Koiran nenä on yli 100 miljoonaa kertaa herkempi kuin ihmisen, siksi se löytää aktiivisen ja kuivuneen kosteusvaurio-indikaatoori-homeen.

Koiramme

Herttanen on kaksivuotta ja 5 kk vanha labradorinnoutajanarttu, sekä ensimmäinen homekoiramme. Herttanen tekee pääasiallisesti hometutkimuksemme. Bambino on vuoden ja 6 kk vanha kisälli labbisnarttu. Hän saa yksilöopetusta ja samat treenit isosiskonsa kanssa sekä harjoitusesintöjä oikeissa kohteissa. Silloin vertaillaan hänen löydöksiään verattuna kokeneeseen etsijään. Treeneissä hän löytää aina piilotetut kohteet.

Ajankohtaista: Otamme vastaa hoivakoirakäyntejä ajankäytön puitteissa, lähetä sähköpostia asiasta home-koira (miuku) outlook (piste) com.

Koulutuksessa on aito homekanta ns. homeindikaattoreita

Tietoa allergisuudesta

Koira viipyy kohteessa vain osan tutkimuksen ajasta. Hyvä imurointi ja ilmapuhdistaja käynnin vähentää allergiaoireita. Home on yleensä paljon pahemmin allergisoiva kuin koira.

Verkkoon langattomasti kytkettävät IOT mittalaitteet

Verkkoon langattomasti kytkettävät IOT mittalaitteet on myynnissä. Kosteus, lämpötila, paine, paine-ero, VOC ja radon sekä tarvittaessa hiilidioksidi. Asennettavat mittapäät ovat varkossa on-line, millä voidaan analysoida homeen kasvun olosuhteita ja paikkaa.  Kustannustaso pidetään alhaisena joka osassa ketjua anturista serveriin ja päätelaitteesiin. Tiedon helppokäyttöisyys ja käyttäjäkokemus pidetään helppona, mutta hyödyllisenä. Jos sinulla on sopiva remontoitava kohde tai uudisrakennus, mikä on mahdollisesti otollinen homeen kasvustolle ja haluat palveluun mukaan, ota yhteyttä! Kokonaishinta on alkaen 300 €.

Kuluttajille on halvemmat anturit ja BtoB asiakkaille Vaisalan tarkuus-mittapäät.

Uudenlaisia homeen havainnoinnin antureita kehitetään lähitulevaisuuteen.

 

materiaali

Rakennusmateriaalit homeen kasvualustana

Kokoelma artikkeleita ja lehtijuttuja eri homeista ja materiaalit kasvualustoina Betoneissa voi kasvaa hometta tutkimusten mukaan. Aiheesta lisää Helsingin sanomien artikkelissa