Tietoa

Tietoa meistä ja koulutus!

Herttanen ja Bambino rakennelahohomeen tunnistamisen harjoituksessa!

SONY DSC

 

Tietoa

Koiriemme koulutus on aloitettu kahdeksan viikon ikäisenä. Koiriemme kouluttamisessa käytetään yleisesti viranomaiskäytössäkin olevaa positiivista vahvistamista. Mm. tullin koirat on opetettu samalla menetelmällä. Koiramme kävivät aluksi peruskoulutuksen missä ne koulutettiin tunnistamaan kitiinin haju.  Kitiiniä löytyy kaikista homeista. Ilmasun vahvistaminen tehtiin rinnakkain. Pohjois-Savon Opisto koulutti Herttasen nenätyön ja homeen hajun perusteisiin viiden kuukauden mittaisella kurssilla. Tämän jälkeen koirat koulutettiin löytämään yleisimmät ja vaarallisimmat homeet ja bakteerit THL:n homekantojen avulla (Käytetyt homekannat ovat Asumisterveysasetus 545/2015 ja sen soveltamisohje 2016 mukaisia). Ne ovat indikaattoreita hometaloista. Koulutuksessa on myös otettu huomioon sairaaloiden altistumistutkimuksia. Koirat harjoittelevat hajunäytteiden kanssa viikoittain.

Koiramme:

Herttanen on labradorinnoutajanarttu, sekä ensimmäinen homekoiramme. Herttanen tekee pääasiallisesti hometutkimuksemme. Bambino on pikkusisko  labbis-narttu. Hän saa yksilöopetusta ja seuraa isosiskon treenejä.

Koulutuksessa on aito homekanta ns. homeindikaattoreita

Tietoa allergisuudesta:

Koira viipyy kohteessa vain osan tutkimuksen ajasta. Hyvä imurointi ja ilmapuhdistaja käynnin vähentää allergiaoireita. Home on yleensä paljon pahemmin allergisoiva kuin koira.

Verkkoon langattomasti kytkettävät IOT mittalaitteet:

Verkkoon langattomasti kytkettävät IOT mittalaitteet on kehitteillä. Kosteus, lämpötila, VOC ja radon sekä tarvittaessa hiilidioksidi. Helposti langattomasti asennettavat mittapäät synnyttävät mesh verkon, millä voidaan analysoida homeen kasvun olosuhteita ja paikkaa.  Kustannustaso pidetään alhaisena joka osassa ketjua anturista serveriin ja päätelaitteesiin. Tiedon helppokäyttöisyys ja käyttäjäkokemus pidetään helppona, mutta hyödyllisenä. Jos sinulla on sopiva remontoitava kohde tai uudisrakennus, mikä on mahdollisesti otollinen homeen kasvustolle ja haluat kokeiluun mukaan, ota yhteyttä!

Kuluttajille on halvemmat anturit ja BtoB asiakkaille esimerkiksi Vaisalan mittapäät.

Uudenlaisia homeen havainnoinnin antureita kehitetään lähitulevaisuuteen.

Homekoira Herttanen ei vastusta teknisiä kuntotarkastuksia, mutta paljon tulee vastaan huonosti tehtyjä tutkimuksia ja silti talosta löytyy nenälläni hometta, mikä on taloudellinen riski. Isäntä osaa vielä viimeistellä porareikämittauksella tai näytteenotolla nuuskintani. Hän on siitä koulutuksessa.
”Kuntotarkastus ei takaa asunnon virheettömyyttä
Jos kohdetta myydään maininnalla ”Kuntotarkastettu”, se ei tarkoita samaa kuin ”Virheetön”. Tavanomainen kuntotarkastus ei takaa sitä, ettei talossa jälkeenpäin löydy piileviä virheitä.
Kuntotarkastus ei yleensä tuo esiin rakennuksen piileviä virheitä. Niistä vastaa myyjä, vaikka kuntotarkastus olisi tehty” @kkv_uutiset

materiaali

Rakennusmateriaalit homeen kasvualustana:

Kokoelma artikkeleita ja lehtijuttuja eri homeista ja materiaalit kasvualustoina Betoneissa voi kasvaa hometta tutkimusten mukaan. Aiheesta lisää Helsingin sanomien artikkelissa