Harjoitus Terveyden Hyvinvoinnin Laitoksen:n kasvattamilla jäljitettävillä aidoilla homeella, kaikki 3 näkymätön piilotusta löytyi hienosti.

Treeni alkaa työliivin pukemisella koiralle, Koira silloin tietää mistä on kysymys. Työliiviä käytetään vain homeen etsintää.

Aloituspaikka otetaan ja annetaan etsi home käsky. Käsky viimeistelee koiralle, mitä etsitään.

Koira kulkee vapaana ja etsii omaehtoisesti voimakkaimman opetetun homeen hajun ja merkitsee sen. Herttasella merkkaus on nenäkosketus, istuminen ja makaaminen. Nenällä koskettaminen on tarkin näyttötapa.

Seuraavaksi koira etsii seuraavaksi isoimman homeen hajun. Etsintää jatketaan kunnes koita ilmoittaa tai siitä ohjaaja huomaa, että homeen hajua ei enään löydy.

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 1

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 1

 

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 2

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 2

 

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 3

Herttanen homekoiran harjoitus löytö 3

Tässä on video toisesta homekoiran treenistä. Paina tästä

Homekoiran treenien toistaminen on jopa tärkeämpää kuin kenttäetsinnät. Koiralla pitää olla eniten lepoa ja sitten treeniä sekä kolmanneksi kenttätyötä. Edellä mainitulla tavalla säilyy koiran työtaito ja motivaatio.

Herttasen nenätyö treenaaminen on aloitettu 8 viikon ikäisenä. Se aloitettiin leikinomaisesti positiivisella vahvistamisella onnistumisesta namilla. Aloitushaju oli keltavahvero. Seuraavaksi opetettiin herkkutatin ja tryffelin hajut. Nenätyön opetus siirtyi oikeisiin olosuhteisiin 10 viikkoisena.

Bambi pikkusisko on aloittanut myös 8 viikkoisena. Hänellä oli samat helpot aloitushajut leikinomaisesti ja positiivisesti palkitsemalla. Hän on myös seurannut vapaana isosiskon vaativia etsintöjä. Koirat oppivat paljon toisiltaan. Vanhempi koira on omaksunut myös nuoremman koiran metodeja. Bambi saa tietysti myös yksityisopetusta.

Kategoriat:

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.