80 / 100

Homekoirat on hyviä ongelman esikartoitukseen. Homekoira on puolueeton. Homekoira etsii sille opetetun rakennuslahohomeen tai bakteerin (sädesieni). Homekoiran yhteydessä tulee rakennustekninen tarkastajan RKM ja raportti.

Homekoira Töissä

Homekoira Töissä 

Homekoirat tunnistavat homeen hajuerottelun avulla

Homekoirat on hajuerottelutekniikan avulla erikoiskoulutettu ilmaisemaan luotettavasti, onko asunnossa home- ja kosteusvaurioita. Hajuaisti on koiran vahvin ja tärkein aisti, Koiran aivoista 60 % on varattu hajuerotteluun.  Koiran hajumuistin tiedetään olevan erinomainen, ja se onkin olennainen tekijä juuri hajujen erottelukykyä tarvittaessa. Hajuerottelukoulutuksen perusidea on opettaa koira ohittamaan muut hajut ja ilmaisemaan vain opetetut hajut. Koira ilmaisee opetetut hajut sille opetetulla ilmaisutavalla, mutta kasvuston merkitystä tai laajuutta se ei kerro.

Koulutuksessa käytetyt homenäytteet ja materiaalit

Koirat on opetettu hajuerottelun avulla ilmaisemaan rakennusmateriaaleissa kasvavia homeita ja kosteusvauriomikrobeja. Koulutuksessa on käytetty Kuopion Yliopiston tutkimia ja identifioimia aitoja kosteusvaurioituneita rakennusmateriaalihomenäytteitä. Koulutuksessa ja ylläpitotreeneissä käytetyt homenäytteet koostuvat monipuolisesti erilaisista rakennusmateriaaleista ja ovat erilaisilta kosteusvaurioalueilta (erilaisia villoja, eristeitä, purua, hiekkaa, betonia, laattoja).

Koulutuksessa on paljon häiriöhajuja, mitä ei saa merkitä, myös koiran omia herkkuja ja ehjää rakennusmateriaalia.

Homekoirat koulutus hajunopettelu

Homekoirat koulutus hajunopettelu 

Yhteystiedot paina tästä

Homekestävän eristeen tietoa paina tästä

Homekoira tilaajan ohje 2 osiossa hometalkoot paina tästä

Kategoriat: Yleinen