67 / 100

Homekoirat Herttanen ja Bambi sekä Sari ja Timo

Herttanen on labradorinnoutajan narttu. Hänen nenätyö-koulutus on aloitettu 7 viikon ikäisenä kanttareilla (keltavahveroilla) ja tryffelillä. 9 viikkoisena homekoirat siirtyivät kenttätyöhön ja herttanen löysi ensimmäisen kanttarellinsa. Koira oppii ja muistaa parhaiten herkistysvaiheessa. Herttanen ja hänen 2 ohjaajaa olivat Pohjoissavon opiston eläinkoulutuskoulun puolen vuoden mittaisella homekoiran nenätyön ja koiran opetuksen perusteet. Koulutukseen käytettävät rakennusterveysdirektiivin homeen löytyvät hometietoa sivulta https://home-koira-fi.hel5.wp-cloud.dev/hometieto/

Lahjomaton Herttanen löytää homeen Bambino seuraa etsintää

Herttanen löytää homeen ja Bambino seuraa

Bambina on myös aloittanut nenätyöharjoitukset 9 viikkoisena. Bambi on Labrador sekalinjainen narttu. Naaraat ovat hieman sitkeämpiä ja vähemmän häiriöherkkiä töissä kuin urokset. Kuvassa on Bambin hajuerottelu-harjoituksia uusilla rakennusterveysdirektiivin homeiden aidoilla kasvustoilla.

Bambi homekoira harjoittelee homeen hajua ja sen etsimistä

Bambi homekoira harjoittelee homeen hajuja

Sari on Maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja ratsastuksen opettaja. Hänellä on koko elämän mittainen ura eri eläinten tai niiden hyvinvoinnin parissa. Sari oli valtionhallinnossa eläinten hyvinvoinnista vastaava ylitarkastaja.

Timo on mittaustekniikan diplomi-insinööri ja kosteuskartoittaja. Hänellä koko pitkän uransa aikainen kokemus erilaisten asioiden mittaamisesta. Timo yhdistää homekoiratietoa tekniseen mittaamiseen sisäilman laadun arvioimiseksi. Timolla on myös  kokemusta kosteuskartoitus mittaamisen lisäksi rakennusfysiikan sekä reaaliaikaisesta IOT mittaamisesta tarkasti. Timo tekee mittalaitteita IV-konserneille ja kouluhin.

Olemme kummatkin mukana Sisäilmayhdistyksen Sisäilmaseminaareissa ja Sisäilmapajassa

Teemme tutkimuksia ja mittalaitteita mm. IV-yrityksiin, yliopistolle sekä homekouluihin.

Timolla on Vaisalan tarkkuus-mittaustekniikan koulutukset.

Kosteuskartoittaja, todistus

Homekoira ovat luotettavia ja vapaita ulkopuolisista vaikutteista. Homekoiran pääaisti hajuerottelu 100 miljoonaa kertaa tarkempi kuin ihmisillä.

Toimialue: Helsinki, Espoo, Vantaa, Pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Hämeenlinna, Kaarina, Naantali, Lieto, Hyvinkää, Riihimäki, Huittinen, Loimaa, Forssa, Lohja, Somero, Salo

Tunnista homeen oireet

Homevaurioiden aiheuttamat terveyshaitat

Homevauriot voivat aiheuttaa terveyshaittoja iästä ja terveydentilasta riippumatta. Oireet saattavat ilmaantua toisille jo lyhyen altistumisen jälkeen, kun taas toiset eivät saa oireita lainkaan. Yleensä oireilu helpottaa, kun poistutaan tilasta, jossa ongelmia on. Toisaalta oireet palaavat takaisin, kun tilaan palataan.

Yleisimmät terveyshaitat ovat:

  • yleisoireita (esim. poikkeuksellinen päänsärky, väsymys, lievä lämpöily, pahoinvointi, nivelsärky ja huimaus).
  • ärsytysoireita (esim. nenän tukkoisuus, nuha, kurkun karheus, kurkkukipu, äänen käheys, limannousu keuhkoista, pitkittynyt yskä, yöllinen yskä, nielun ärsytys, hengenahdistus, hengityksen vinkuna, silmäoireet, silmän sidekalvon infektiot ja iho-oireet).
  • pitkittyneitä infektioita (esim. flunssat sekä poskiontelon- ja keuhkoputkentulehdukset) ja
  • joskus myös hengityssairauksia (esim. astma, allerginen nuha ja homepölykeuhko).